Custom Safety for Custom Spaces

Client

Dropbox

Location

San Francisco, United States

Year Completed

2016

Floor Area

260,000 SF

Architect

Rapt Studio

Holmes Team

Brian Salyers

Dropbox recently expanded its headquarters to occupy and remodel two office buildings into a stimulating workspace in San Francisco’s South Beach neighborhood. This move combined all San Francisco employees (roughly 1,500 people) under one roof, and the interior remodel resulted in a network of collaborative workspaces with personality and playful aesthetics. For example, the library has an airy cultured look inspired by Italian opera houses for studious escape. Alternatively, the “Deep Focus” room channels concentration through clean curvilinear forms and meditative glowing chambers.

Holmes Fire addressed the large occupant load in the dining and training areas that did not have a sufficient number of exits in the original design. By devising an alternate exiting strategy and collaborating with the SF Department of Building Inspection (SFDBI) and Fire Department (SFFD), these areas were able to maintain their intended use without any major disruptive construction.

Back to Projects